Alex писал(а):В субботу на Т5 проход был слабый....
T5 - это, вообще-то, 159-й дивизион.
Alex писал(а):В субботу на Т5 проход был слабый....
Prof писал(а):Alex писал(а):В субботу на Т5 проход был слабый....
T5 - это, вообще-то, 159-й дивизион.
Rustam писал(а):Реєстрація в Ліма є дозволом на використання рації?
Які частоти я можу використовувати?
Alex писал(а):Rustam писал(а):Реєстрація в Ліма є дозволом на використання рації?
Які частоти я можу використовувати?
На СВ никаких разрешений не нужно!
Данный позывной - Вы просто становитесь участником международного клуба Lima Radio.
Rustam писал(а): Реєстрація в Ліма є дозволом на використання рації?
Rustam писал(а):Які частоти я можу використовувати?
Rustam писал(а): як використовувати рацію 136-174MHz 400-480MHz?
Rustam писал(а): Де почитати точну інфу? Цікавить в першу чергу Європа.
Prof писал(а):Rustam писал(а): Реєстрація в Ліма є дозволом на використання рації?
Ні. Ця реєстрація є бажана для участі у змаганнях з радіоспорту на СіБі, обміну QSL-картками й т.і., але не є обов'язковою та в жодному разі не є заміною дозволу на використання р/ст.Rustam писал(а):Які частоти я можу використовувати?
Без окремого дозволу в Україні, Європі та й взагалі значній частині країн світу - сітку C, тобто сорок каналів від 26,965MHz до 27,405MHz.Rustam писал(а): як використовувати рацію 136-174MHz 400-480MHz?
Ніяк. Всюди заборонено без відповідного дозволу.Rustam писал(а): Де почитати точну інфу? Цікавить в першу чергу Європа.
Алгоритм приблизно такий.
1. Визначаємо країну.
2. Йдемо на сайт Адміністрації зв'язку цієї країни й шукаємо посилання на відповідні закони та нормативні акти.
3. Читаємо закони й обираємо, що можна зробити.
Скоріш за все треба по-перше зареєструвати юридичну особу в країні. Потім отримати на неї відповідну ліцензію на частоту чи частоти. На підставі цієї ліцензії отримати в Адмінстрації зв'язку або надати самому собі (залежить від країни та законів) дозвіл на власне р/ст. Використовувати р/ст можна тільки на частоті, на яку отримано ліцензію. Якщо конкретна р/ст не має сертифікації EC, то треба ще й сертифікувати р/ст. Власне, в Україні процедура така сама в принципі. Раджу найняти юриста, що допоможе зі всіма процедурами, бо законодавство іншої країни, викладене на часто незнайомій іноземцю мові, може бути трохи заважким для розуміння.
Вернуться в Киевские сибишники
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 5